Workshops/lezingen

Alle lezingen/workshops beginnen om 11.00 uur en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis, max 20 deelnemers per workshop/lezing. Geef je aub op via info@festivalsjiek.nl

1 Scenarist Martijn Daamen (Tot Inkeer, Voor Galg en Rad) neemt je mee in het schrijfproces voor een film. Hoe kom je van geschreven woord tot een aansprekend beeld en verhaal? En heb je een filmidee? Hou het in je achterhoofd: aan het eind van de workshop geeft Martijn enkele tips hoe je van je idee tot een script en daadwerkelijke film kunt komen.

2 Cabaretière Renate Reijnders geeft een masterclass humor. Wat is dat, waar komt het vandaan en wat is beslist geen humor.

3 Illustrator Margot Wigglesworth-Senden laat aan een groep kinderen van 6 t/m 10 jaar zien hoe Draakje Donatius tot stand komt en hoe je er je eigen griezelmasker bij maakt.

4 Een lezing van Ben van Melick van de LGOG over ontstaan, ontwikkeling en huidige stand van zaken van de Limburgse streektaalliteratuur. De poëzie van de dichter Paul C.H. van der Goor (Roermond 1932-1988) is de leidraad.

5 Daan Hovens, promovendus aan de Universiteit Maastricht, licht een app toe: The Mesjtreech University Challenge met Leonie Cornips en Romy Roumans. Iedereen kan meedoen via de telefoon. In de foyer staat hij met Merlijn Huntjens en laat zien hoe het werkt. Win leuke prijzen en doe mee.