Over Festival Sjiek

Festival Sjiek is een gratis festival waarin het geschreven, gesproken en gezongen Limburgse én Nederlandse woord centraal staat in optredens, interviews en workshops. Het werd voor het eerst in 2018 gehouden en krijgt op zondag 27 januari 2019 een vervolg.

Festival Siek is ein gratis festival woa in ’t gesjreve, gesjpraoke en gezónge Limburgse én Nederlandse waord centraal sjteit in optraejes, interviews en workshops. ’t Woort veur ’t eers in 2018 gehouwte en krig op zóndig 27 januari 2019 ein vervolg.

Festival Sjiek is een initiatief van het Taal- en LetterenPlatform Limburg (TaLeP). De in TaLeP samenwerkende Limburgse streektaal- en literatuurorganisaties zetten zich in voor een stimulerend en vernieuwend taalklimaat in Limburg waarin streektaal en literatuur floreren. Met de organisatie van het Festival Sjiek en de Sjiek Literatuurprijs wil het TaLeP hier een bijdrage aan leveren. Festival Sjiek focust op de tweetaligheid van Limburg: zowel het Nederlands als het Limburgs staan op 27 januari 2019 nadrukkelijk in de schijnwerpers.

Festival Sjiek is ein initiatief van ’t Taal- en LetterenPlatform Limburg (TaLeP). De in TaLeP samewirkende Limburgse streek- en literatuurorganisaties zètte zich in veur en sjtimuleierend en vernujend taalklimaat in Limburg wo in Limburgstalige en Nederlandstalige literatuur kinne bleuje. Mit de organisaties van ’t Festival Sjiek en de Sjiek Literatuurpries wil TaLeP dao ein biedrage aan levere. Festival Sjiek rich zich op de tweetalgheid van Limburg: Nederlands én Limburgs sjtaon op 27 januari 2019 naodrökkelik in de sjienwerpers.

Praktische informatie:

Zondag 27 januari 2019
ECI Cultuurfabriek Roermond

van 11:00 tot 18:00 uur
Om 11:00 uur starten de verschillende workshops en om 13:15 uur wordt het festival geopend in de theaterzaal.

Route