Theaterzaal

13.00 Opening van het Festival

13.15 Speelgroep Facet speelt: Ik zal het altijd graag blijven gedaan

Toneelgroep Facet speelt al jarenlang amateurtoneel op hoog niveau. Deze productie maakten ze samen met regisseur Jos Jonkers op basis van teksten uit de wereldliteratuur in zowel Nederlands als Limburgs.

Zeven vrouwen aan hun stamtafel. Ze spelen, omdat ze het zo graag doen. Stukjes, die hen beroeren, ontroeren of aan het lachen maken, rond het thema vrouwengedoetjes.Na het pittige stuk “het Huis van Bernarda Alba” dat in 2016 op locatie werd opgevoerd, presenteert de speelgroep nu een avondje Facet Light in het theater. De scènes, monologen en muzieknummers zijn door de spelers zelf uitgekozen in nauw overleg met het regie. Het resultaat is een bonte voorstelling, van het ene extreem naar de andere nuance. Kortom, toch weer een echte Facet/Jonkers productie!

14.30 Stephanie Struijk: singer-songwriter

Stéphanie Struijk uit Roggel is een Nederlandse zangeres en singer-songwriter die in 2005 debuteerde met het album Away From Here onder haar artiestennaam Stevie Ann. Het album leverde haar een Zilveren Harp op. Het tweede album van de Limburgse zangeres, Closer To The Heart, verscheen in het najaar van 2007. In mei 2010 kwam haar derde album Light up uit. In 2016 bracht zij een Nederlandstalige cd uit onder de naam Stéphanie Struijk: Ergens langs de snelweg. Met liedjes van deze cd treedt ze vandaag op.

15.15 Toneelgroep Maastricht speelt: Ich bau dir ein Schloss

De zeer succesvolle theaterproductie van Toneelgroep Maastricht is geschreven door Wiel Beijer en Mieneke Bakker. Regie is in handen van Servé Hermans. Nederlands gesproken.

Een succesvolle architecte keert terug naar haar geboortestreek. Daar wacht haar een droomopdracht: ze is gevraagd in tijden van krimp de streek opnieuw te helpen uitvinden en opbouwen. Waarom aarzelt eigenaresse Bettina om haar café te verkopen? Is zij bang voor de toekomst? En hoe gaat de architecte om met de demonen uit haar verleden?

Actrice Mieneke Bakker en journalist Wiel Beijer, beiden afkomstig uit de vroegere Oostelijke Mijnstreek, hebben hun geboortegrond zien veranderen. Samen schreven ze Ich bau dir ein Schloss.

16.45 Prijsuitreiking Festival Sjiek Literatuurprijs 2018

  

De jury, bestaande uit Daan Doesborgh (literator), Pierre Bakkes (voormalig streektaalfunctionaris) en Jolien Linssen (L1 cultuurredacteur), maakt de winnaar van de Sjiek Literatuurprijs 2018 bekend.

17.30 Afsluiting: Limburgs Fanfare Orkest met zang van Op Geveul

Het Limburgs Fanfare Orkest (LFO) is een vijftigkoppig begrip in Limburg. Swingend zal het gezelschap onder leiding van Juri Briat afsluiten met maar liefst drie Limburgse zangeressen die onder de naam Op geveul ook als trio furore maken: Linda Zijlmans, Maud Wilms en Dyanne Sleijpen. Helemaal in het Limburgs.