Over Festival Sjiek

Festival Sjiek is een gratis toegankelijk festival waarin het geschreven, gesproken en gezongen Limburgse én Nederlandse woord centraal staat in optredens, interviews en workshops.

Tijdens Festival Sjiek wordt ook de winnaar van de Sjiek Literatuurprijs bekend gemaakt. De prijs wordt door de jury, bestaande uit Daan Doesborgh, Jolien Linssen en Pierre Bakkes, toegekend aan een recent verschenen, Nederlandstalige roman die een link heeft met Limburg. Diverse schrijvers, zoals Wil Boesten, Govert Derix, Ton van Reen, Willem Kurstjens, Frans Budé, Colla Bemelmans, Ger Bertholet en Octavie Wolters, worden tijdens Festival Sjiek geïnterviewd en/of dragen voor uit eigen werk.

Winnaar van de eerste Sjiek Literatuurprijs is Frans Budé voor zijn roman De dagen. Van harte gefeliciteerd.

Festival Sjiek is een initiatief van het Taal- en Letterenplatform Limburg (TaLeP). De in TaLeP samenwerkende Limburgse streektaal- en literatuurorganisaties zetten zich in voor een stimulerend en vernieuwend taalklimaat in Limburg waarin streektaal en literatuur floreren. Met de organisatie van het Festival Sjiek en de Sjiek Literatuurprijs wil het TaLeP hier een bijdrage aan leveren. Festival Sjiek focust op de tweetaligheid van Limburg: zowel het Nederlands als het Limburgs staan op 21 januari nadrukkelijk in de schijnwerpers.

Praktische informatie:

Zondag 21 januari 2018
ECI Cultuurfabriek Roermond

van 11:00 tot 18:00 uur
Om 11:00 uur starten de verschillende workshops en om 13:00 uur wordt het festival geopend in de theaterzaal.

Route